Enkel seger mot Gnaget

Linköpings HC besegrade AIK med 5-2 under måndagskvällen i Cloetta Center. LHC chockstartade med hela tre mål inom loppet av sex minuter i första perioden, tre mål som låg till grund för kvällens seger inför hela 6063 åskådare.

LHC kunde till slut stänga matchen väldigt effektivt och tränaren Hans Särkijärvi var mycket nöjd efter en imponerande 5-2-seger.

I tidigare matcher har mycket kretsat kring den stekheta förstakedjan med Andreas Jämtin, Carl Söderberg och Pär Arlbrandt. Dessa tre var i och för sig mycket bra även idag, men flera andra formationer visade äntligen framfötterna och hamnade i poängprotokollet under kvällen.

Tränaren Hans Särkijärvi fick frågan ”Var det bästa matchen för säsongen?” på presskonferensen och svarade:

”- Det är ofta en kombination av att vi är vi kvicka och rappa samtidigt som AIK är lite sega. Det blir så i seriespel att man orkar inte upp på samma sätt varje dag på jobbet, men vi var pigga och alerta och det var kul att se.”

Ikväll spelas mer matcher, bland annat Skellefteå mot HV71.